Varaždinske Toplice i biciklistička rivijera

with 1 komentar
Varaždinske Toplice

Nekada se uz Varaždinske Toplice vezivao naziv “termalna rivijera”, no kako od toga više nema ni T ni R, parafrazirao sam termin u “biciklistička rivijera”. Cestovna ili offroad vožnja do ovog pitoresknog gradića godinama mi je jedna od najljepših ruta, a vjerujem i velikom broju mojih znanih i neznanih biciklističkih kolega.

Biciklistička rivijera

Naziv biciklistička rivijera odnosi se na svaki kutak Varaždinske županije jer geografska raznolikost pruža neslućene mogućnosti uživanja na dva kotača, a u cikloturizmu, spojenom s ostalim ljepotama i zanimljivostima našeg kraja, leži najveći turistički potencijal.

Sloboda

Ljepota se nalazi u detaljima, a mnoštvo detalja čini priču. Tako i ova foto priča povezuje naoko nespojivo. Stari Rim, bicikl i prirodu. Spaja ih čovjek koji kroz bicikizam doživljava slobodu koju je izgubio u suvremenom dobu. U relativno kratkom vremenu može se  proći poprilične udaljenosti, a opet brzinom primjerenom da primjetiš svijet oko sebe. Pogotovo dok se  na strmom brdu boriš za svaki udisaj, tika taka u prsima nabija ko luda, no ukaže  se najljepši mogući vidik kojem se kad tad tad moraš vratiti ili u mojem slučaj smjesta skačeš sa sjedala i vadiš fotoaparat. 🙂

Krešimir Stančić
Follow Krešimir Stančić:

Fotograf s ponekim izletom u svijet riječi. Video volim jednako kao i fotografiju. Ponekad čak i više. Ljubitelj povijesti, biciklizma i svih oblika boravka u prirodi.

Krešimir Stančić
Latest posts from

One Response

  1. […] Varaždinske Toplice i biciklistička rivijera […]