Poziv na Margetje u Margečanu

with Nema komentara

Margetje

Po 12. put zaredom, u pitoresknom mjestu Margečan, održati će se festival Margetje povodom dana župne zaštitnice sv. Margarete.

U okruženju zelenih brežuljaka i vrhova Ivančice moći ćete od 13. do 15.07. uživati u bogatom programu. Biti će tu svega, od predstavljanja tradicionalnih i pomalo zaboravljenih zanata do predstava glumačkih družina. Dolinu vitezova posjetiti će vitezovi ivanovci iz udruge Ivanečki vitezovi, a varaždinski Viteški red sv. Nikole podići će svoj tabor.

Čitav program odvija se pod sloganom “tak se negda delalo”.

Lokacija

Program će se odvijati u okolici margečanske vodenice i malog otočića na rukavcu Bednje zvanog Črna riba. Tamo su vrijedni članovi udruge, sekcije starih zanata, podigli drvenu etno kućicu u kojoj će predstaviti svoje vještine, među ostalim i kulinarske.

Pogledajte video razgovor s predsjednicom UG Margareta Ivanom Karpov i “vitezom” Dinom Lozančićem koji će vam pobliže opisati što možete očekivati te vas pozvati da im se pridružite u zabavi, a možda i nešto naučite.

Tko želi više saznati o ovoj vrijednoj udruzi može pogledati prošlogodišnji razgovor s predsjednicom Ivanom Karpov, a ovdje ćete pronaći još čarobnih fotki DOLINE VITEZOVA.