Kao što ste ste sigurno primijetili kroz portfolio, moji radovi su podjednako raspodijeljeni na dva bliska, a opet tako različita područja. Na fotografiju i video. Ukratko ću vam opisati razvoj moje strasti prema njima, od hobija do posla.

Počeci bavljenja fotografijom usko su vezani uz biciklizam te i dan danas idu ruku pod ruku. Vozeći se prekrasnim krajolicima i uočavajući nevjerojatne detalje, rasla je želja da ostanu zabilježeni na nečem trajnijem od ljudskog sjećanja. Također, značajan utjecaj imala je pojava tj. nagli razvoj digitalne fotografije koja je omogućila jeftinije učenje metodom pokušaja i pogrešaka.

Interes za video nastao je još ranije kada sam kao gimnazijalac snimao sve i svašta na video 8 kameru, no nemogućnost montiranja na neko vrijeme je ohladila tu strast. Već spomenuta pojava digitalije i jačih računala vraća video u prvi plan. Učim i razvijam vještine te nekoliko godina radim kao video montažer varaždinskih foto – video studija.

Idući korak bi je angažman u tvrtki koja se, među ostalim, bavila produkcijom emisija uživo. Uz snimateljske i montažerske  vještine postajem bogatiji i za znanje o radu u studiju i  o klasičnom broadcastingu. Zajedno s timom u kojem sam radio nekoliko puta sam sudjelovao u opremanju i montaži studija i režije od nule. Jača i interes za prijenose uživo putem društvenih mreža što će kasnije postati moja velika prednost na tržištu.

Kao što sve na svijetu evoluira tako je i moj profesionalni put došao do točke u kojoj pokrećem vlastiti posao. Otvaram 4K Studio, obrt za digitalno snimanje i marketing. Izlazak je to iz zone komfora, ali i veća mogućnost pretočiti neke od svojih ideja u djelo. Raditi što volim i voljeti što radim.

Naravno, fotografija i video su moja strast, hobi i posao tako da će se ovdje naći svega pomalo. Od radova za klijente do mog “povijesnog” opusa, no prirode ćete se najviše nagledati i nauživati.

Spomenuti ću kako su neki od radova prepoznati i od strane stručnih žirija uz poneku nagradu. Tu je i nastup na Medvednica outdoor film festivalu gdje smo Bela i ja ušli u konkurenciju za nagradu publike.

Želim svim namjernim ili slučajnim posjetiteljima stranice ugodno pregledavanje, a potencijalni klijenti nek se slobodno jave na kresimir@kresimirstancic.com ili na +385915065206